urm...bl dipikir2 sal keje...mmgla pening.
nak2 bl da nk berumah yg ada tangga. ;) klu keje teruk mmgla ngn diri2 jd teruk. huhu... adoi la.. konpius la.. enin xnk tima..mmg da tggjwb enin as pekerja. p dilema lak antara My AZ n company. adus...
nak dijadikan citer...last week, bos enin minta enin buat project mgt tuk projek MPS kami. projek ni usahasama ngan SEKALI. ni projek portal daerah2 di Terengganu. dlu ms interview pnh la ckp kat bos...enin mmg sukekan keje2 yg mencabar. p tula...xsgka lak nak tawen waktu yg terdkt nie. bl da jd gni...mule la dlm dilema. xtau nk buat keputusan cane.
antara sbb2 dilema tu..
  • da kena warn ngan My AZ, klu dia nampk enin keje stress or selalu masam muke je sal keje... he wanna me to quit immediately. katanya biar dia je yg byr gaji enin. haha... (enin xreti duk umah diam2 la abang....)
  • sbb len... tggjwb ni melibatkan enin kn gerak ke sana ke mari yg melibatkan 7 daerah di terengganu. huhu...lbh dr My AZ la keje enin nie.... klu bujang lg xpela... bl da berkeluarga, sume nak kena fikir. mestilah nk kn jg hati sume org kan.... org xkan mengata terang2an...tp one day persoalan n ketidaksenangan org nie akan timbul gak even My AZ xde ape2 hal pun.
  • lg sbbnye.... skrg enin terfikir...da la ari2 keje nnt, enin je yg blk lambat dr My AZ. mcm xbest lak jadinye. patutnye enin la yg kena selalu blk awal dr dia. huhuhu....
huhu...bl duk pk2 mmg tertekan sgt2.... selagi xcite hal nie pd My AZ mmg stress. finally bl da lama pendam mslh n kegusaran nie...smlm enin pun citer la kat My AZ. he said "enin fikirla yang terbaik....abang cube faham keje enin tp klu ada option lain...pilihla option lain..
mak ai...My AZ answered like dat...buat enin lg serba salah tau.... tp kan...after luah je kat My AZ, terus hilang rs stress tu tau.... rs lega yg amat2 sgt. hehe..... 
urm...enin harap sgt2...he can understand my job. so far tggjwb tu lum official lg... so... skrg nie..enin diamkan dlu. bl da start baru enin pk blk la... yg penting skrg nie kena fikirkan mn yg lbh penting dlu.
urm...celoteh duk celoteh...da hmpir kul 12 nie... enin pun da ngantuk. warghh!!! da nguap da pun...
enin tdo dlu la....
assalamualaikum semua...

    2 komen:

    ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr said...

    wasalam...
    hanya pekerja2 di syarikat itu saje yg memahami bertapa stressnya kami..
    kan kak enin kan???

    Enin Ya Umaira said...

    btul btul btul.... gaya upin ipin ckit. hehe.... tp xnak komen byk2 la... da namanye keje kan... stress ke x stress ke...sume kena telan gak. huhu....